sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

irmscher i500 puskuri

Tuli tälläinen kiireellinen viimeinen homma tähän jaksoon meinaan ihan hirveessä kunnossa oleva etupuskuri. Jaksoa on enää viikko jäljellä mutta periaatteessa vain päivä enää aikaa saada tä valmiiks kun loput päivät on kuulemma pidettävä teoriaa ja koe... tässä alemmassa kuvassa näkyy miten kivasti puskuri on ottanut maahan kiinni kun on niin matalassa autossa.





Tässä näkyy yksi kolmesta halkeamasta johon olen kaivertanut uran että saadaan täytettyä se muoviliimalla. Ensin piti tietenkin hitsaa mutta todettiin että puskuri on PUR muovia eli sillasta ettei pysty hitsaamaan. Ensin tietenkin kysyttiin asiakkaalta haluaako että tehdään joka tapauksessa vaikka korjaus ei ole kestävä.

Tässä näkyy myös muutamat kohdat mistä maali on halkeillut ja irtoillut. Jos maali rupee irtoilemaan syitä voivat olla huonosti puhditettu muovipohja, riittämätön hionta, vääränlainen puhdistusaine, ei ole laitettu muovitartunta-ainetta tai muoviosaa ei ole hehkutettu eli lämmitetty niin että lika nousee aina pintaan, pois huokosista. Eli kun mä maalaan tätä niin pitää muistaa todella hyvä puhdistus ja riittävät tartunta aineet pohjalle. Mutta jos puskuri saa jotain osumaa tämän jälkeen niin maali halkeilee helposti siitä kohtaa koska PUR muovi on niin joustavaa. Mutta senkin voi estää sekoittamalla maaliin ja lakkaan Glasuritin Softface-lisäainetta 521-111 joustavuuden lisäämiseksi.





Tässä näkyy kaks halkeamaa puskurin alta jotka kaipaavat liiman lisäksi muutakin vahviketta kun on niin pahassa paikassa ja tämä osa tulee kuitenkin ottamaan kiinni vielä maahan kun se on autossa kiinni niin pelkkä liima ei pitäis ollenkaa.





Tässä taakse on kiinnitetty paksu alumiini pala popniiteillä tukemaan halkeamia ja liima välissä.




Ja tässä kuvaa puskurin sisäpuolelta jossa on tuo alumiininen pala. Ton palan muotoilussa meni se puol päivää kun oli niin hidasta touhuu etttä, kun oli niin paksuu tavaraa ja kun piti saada se kaarevaks. Sitte vielä piti ennen liimausta porata oikeisiin kohtiin reiät popniiteille.


Nyt pitää vaan hioo ja kittailla ihan armottomasti että saa kaikki miljoona kiveniskua, naarmua ja maalin halkeilua häivytettyä että pääsee laittaa muovipohjusteen, hiomavärin ja maalit päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti